Ispred Komunalnih usluga Đurđevac d.o.o. održano je svečano preuzimanje dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada zapremnine 7,5 mi 16 m3. Tvrtka Tehnix d.o.o isporučila je vozila Mitsubishi Fuso 7C15 i Mercedes Benz Arocs 1827 L temeljem provedene javne nabave.

Ključeve novih vozila direktorici Komunalnih usluga predao je direktor prodaje tvrtke Tehnix d.o.o., Željko Horvat.

-Ovaj događaj jedna je od aktivnosti u sklopu provedbe projekta Nabava komunalnih vozila, KK.06.3.1.18.0116. Dva nova, energetski učinkovita vozila odjednom će moći sakupljati dvije vrste odvojeno prikupljenog otpada čime je omogućeno ekonomski i ekološki prihvatljivije prikupljanje otpada od dosadašnjeg – istaknula je direktorica Komunalnih usluga Bara Čubelić.

Prikupljat će se sljedeće vrste otpada: papir, karton, plastika, biootpad, krupni glomazni otpad i staklo.

-Grad Đurđevac je četvrti grad u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava kojima želimo podići standard kvalitete življenja u svim sektorima, pa tako i u sektoru gospodarenja otpadom. Mi smo ovdje prijavili četiri EU projekta za koje smo osigurali EU sredstva od kojih je prvi nabava 7500 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, zatim nabava komunalnih vozila te izgradnja sortirnice i kompostane. Time smo jedini grad u Hrvatskoj koji ima prijavljena sva četiri projekta za koje su uspješno osigurana i EU sredstva, a čijom ćemo realizacijom osigurati kompletnu uslugu gospodarenja otpadom na način da naši građani i dalje plaćaju najnižu cijenu odvoza otpada. Također, što se tiče odvajanja otpada mi smo na 35 posto prema Direktivi EU i Strategiji Republike Hrvatske, a cilj je da 2020. dođemo do 60 posto. S novim spremnicima i vozilima od iduće godine krećemo s odvojenim prikupljanjem biootpada čime ćemo biti iznad 60 posto odvajanja otpada kao jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji su doveli gospodarenje otpadom na tu razinu – rekao je gradonačelnik Janči te čestitao svima na uspješnoj prijavi projekta.

Naziv projekta:

KK.06.3.1.18.0116 Nabava komunalnih vozila za Komunalne usluge Đurđevac

Naziv korisnika: Komunalne usluge Đurđevac d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta:

2.405.436,13 kuna

EU sufinanciranje projekta:

1.480.000,00 kuna

Razdoblje provedbe projekta:

10.2.2021.- 10.2.2023.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

U Komunalne usluge stigla vozila za odvojeno prikupljanje otpada
Skip to content