Najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša, Zelenoj čistki i ove se godine pridružio Grad Đurđevac, gradske ustanove i tvrtke, Planinarsko društvo Borik te građani.

Svi zajedno prionuli su jednome cilju – učiniti mjesto na kojem živimo ljepšim i zdravijim. Cilj akcije je bio očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske, te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu. Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Unatoč kiši koja je padala cijeli dan Đurđevčani su kroz ovu akciju uspješno očistili područje Park-šume Borik i okružje oko trim staze koju koriste brojni rekreativci i sportaši za trčanje i vježbanje u prirodi.

Grad Đurđevac i Komunalne usluge osigurali su kontejnere za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada te potreban alat i opremu za sudionike akcije, a po završetku akcije sve volontere dočekalo je piće za osvježenje i sendviči.

U Zelenoj čistki idućeg tjedna sudjelovat će i vrtićarci iz Dječjeg vrtića Maslačka koji će očistiti okoliš oko vrtića.

-Upravo najmlađi mogu najviše aktivno doprinijeti očuvanju okoliša kroz pravilno odvajanje i odlaganje otpada, čime postaju pozitivan primjer svojim vršnjacima, te ujedno podižu svijest o očuvanju okoliša kod svojih roditelja i starijih. Ovom prilikom zahvaljujem se svim građanima i članovima Planinarskog društva Borik koji su se unatoč kišnom vremenu odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji i doprinijeli čistoći našeg okoliša- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Tekst i foto: Đurđevac.hr

Zelena čistka: građani očistili područje Park šume Borik i okoliš oko trim staze
Skip to content